مدتی است که در خانهام. دورکاری میکنم و از ارتباطات اجتماعی فاصله گرفتهام. این روزها داستان برای خیلی از ما اینطور شده است. بعضی کمی بدشانستر و ناچار به سفرهای گاهوبیگاه شهری ولی چیزی که برای همه یکسان است استرس و اضطراب آینده نامعلوم است. مدام از خودم میپرسم: «یعنی تا خرداد این اوضاع تمام میشود؟ آخر تابستان؟! موج دوم در پاییز؟! پایان سال؟» حتماً شما هم به این سوال فکر کرده، میکنید یا خواهید کرد. جدا از این سوالِ بیجواب، چیز دیگری که برای همه ما یکسان است مقدار زمان آزاد بیشتری است که خواهناخواه با حذف فعالیتهای روزمره حاصل شده. البته اوضاع برای پدرم بعد از بازنشستگی سالها است که به همین شکل است و خیلی شکایتی از اوضاع ندارد. طبق معمول به تماشای فیلمهای راز بقای محبوبش مینشیند و من هم به تصادف گاهی چشمم به حسن جمال آهوی گریزان از دست شیر میافتد… «همیشه بقای قویترین گونه حفظ نمیشود، بلکه حفظ بقا مستلزم سازگاری و تطبیقپذیری است.» این جملهای بود که در قسمتی از فیلم شنیدم. و همین جمله مرا به فکر فرو برد که آیا در حال حاضر به اندازه کافی سازگاری و تطبیقپذیری با شرایط جدید به خرج میدهم یا خیر؟
هنوز مطمئن نیستم که جواب سوال بالا مثبت است یا نه، اما راهکارهایی پیدا کردم که حدس زدم شاید در میان گذاشتنشان با دیگران فکر بدی نباشد. به واسطه شغلم، با زبانآموزان زیادی در تماسم که دغدغه مشترک همگی در حال حاضر این است که با کنسلی کلاسها چه کنم؟ چطور از ایجاد خلل در فرایند یادگیری جلوگیری کنم؟ راهی برای آموزش آنلاین میشناسی؟ و درست برعکس سوال قبل، از جواب این سوال مطمئنم: بله! چیزهایی هست که شاید به استفاده بهتر از این زمان آزاد کمک کند. پیشنهادهایی که برای سازگاری و تطبیقپذیری بیشتر در شرایط حال حاضر دارم را در سه قالب دستهبندی کردهام و پیشنهادات خودم را به شما هم میگویم:
رشد مهارتها (با محوریت تقویت زبان انگلیسی)
شاید شما هم مثل بسیاری دیگر نسبت به آموزش های آنلاین کمی بدبین باشید، یا حداقل با خود بگویید واقعاً این کارها جواب میدهد؟ یا فقط سوخت زمان و هزینه است؟ حقیقت ماجرا این است که در حال حاضر دیگر انتخابی نداریم! و باور کنید این توفیق اجباری است که به سمت آموزشهای غیرحضوری بروید. در ادامه چند وبسایتی که از طریقشان میتوانید دورههای مجازی بگذرانید معرفی میکنم، اما در این قسمت تمرکزم بر آموزش زبان انگلیسی است.
سرویسهای مختلفی برای آموزش زبان انگلیسی به صورت غیرحضوری وجود دارد؛ مثلاً وبسایتهایی که امکان تماس شما به صورت ویدئو کنفرانس با معلم را میدهد مثل المپ یا وبسایتهایی که تنها محدود به زبان انگلیسی نیستند و شما را با معلمهای زبانهای مختلف در تماس قرار میدهند مثل اتیچر
اما اگر از محبوبترین سرویسهای آموزش زبان بخواهید، باید از دوره آموزش زبان از طریق تماس تلفنی بگویم به نام تیسیپی . در این دوره شما میتوانید از هفتهای یک بار تا هر روز جلسات نیمساعته با معلم زبانتان داشته باشید، البته به صورت تلفنی. از آنجایی که سابقه این دوره به خیلی قبلتر از دوران قرنطینهنشینی و کرونا برمیگردد از هر لحاظ بهینهسازی شده است. اما اگر اهل خودآموزی هستید و فکر میکنید اگر خودتان با خودتان تمرین کنید برایتان مفیدتر است، پیشنهادی که برای شما دارم دوره آموزش زبان آنلاین استارلینگز سیکرت هست. از طریق لینک هر کدام از این دورهها میتوانید به توضیحات بیشتر دسترسی داشته باشید و ببینید آیا برای استفاده از زمانهای شما در دوران قرنطینه مفید هستند یا خیر.
استفاده از ابزارهای یادگیری آنلاین
احتمال دارد از نمونههای خارجی آموزش آنلاین از جمله معروفترینهای آنها شنیده باشید. مثلاً Coursera یا Edx که شهرتی جهانی دارند، اما فکر بدی نیست که در این دوران قرنطینه و جدایی از موسسات و مراکز آموزشی کلاسی که قبلاً داشتهاید را در وبسایتهای آموزش مجازی ادامه دهید و یا اصلاً از اول دورهای تازه را شروع کنید. در حال حاضر، به خاطر رعایت حال مخاطبان خیلی از وبسایتهای آموزش مجازی دورههای رایگانی ارائه میکنند. از خوشنامترین وبسایتهای ایرانی که به شما امکان حضور در دورههای متنوع میدهند فرادرس، فرانش، مکتبخونه و خودیاد است.
البته هر کدام مزایا و معایبی دارند و بعضی دورههایی ارائه میدهند که شاید در دیگر وبسایتها پیدا نکنید. در هر حال، پیشنهاد میکنم حتماً سری به این وبسایتها بزنید و دورههای آنلاین را ببینید. شاید الان فرصت مناسبی برای گذراندن دورهای باشد که مدتها به خاطر مشغله به تاخیر انداخته بودید.
گوش دادن به پادکستهای فارسی
قبلاً در پستی مفصل به توضیح اینکه پادکست چیست و چگونه باید از آنها استفاده کنیم پرداختهایم (برای خواندن این پست اینجا کلیک کنید). اما اگر همچنان نسبت به این پدیده گارد دارید و یا هنوز به استفاده از آن عادت نکردهاید، باید به شما بگویم که هیچ چیز بهتر از یک اپیزود پادکست با موضوعی جذاب شما را سر حال نمیآورد. برای کسانی که هنوز پادکستهای محبوب خود را پیدا نکردهاند یا منتظر پیشنهاداتی در این زمینه هستند چند پیشنهاد دارم که به ترتیب سلیقه خودم هست: اول از همه پادکست بیپلاس . اگر مثل من ترجیح میدهید کتابخواندن قبل از خواب شما در تاریکی محض صورت بگیرد، باید این پادکست را امتحان کنید. کتابهایی بهروز و جذاب که با دقت انتخاب و خلاصه میشوند. شما در یک ساعت میتوانید به خلاصه کتابی گوش بدهید! البته پادکست بیپلاس برادر بزرگتری هم به نام چنلبی دارد. برعکس بیپلاس که الهامگرفته از کتابهای غیرداستانی است، چنلبی روایتهای داستانی واقعی را برایتان خلاصه و تعریف میکند.
من شخصاً دو پادکست محبوب دیگر هم دارم که یکی فردوسیخوانی است و دیگری هم رادیو دستنوشتهها . فردوسیخوانی که از اسمش مشخص است درباره چه موضوعی صحبت میکند و اما موضوع رادیو دستنوشتهها تاریخ معاصر ایران است. البته که پادکستهای بسیاری هستند که میتوانید از یکی شروع کنید. اگر از من میشنوید خیلی سر خودتان را شلوغ نکنید. یکی را انتخاب کنید و با همان ادامه دهید تا این عادت در شما تقویت شود.
آموزش زبان انگلیسی با موسیقی را در این مقاله مطالعه کنید.